Unik rundreise i Nord-Spania og Nord-Portugal

Lasse Bakke

12. – 18. September 2024

En moderne pilgrimsreise gjennom regionene Baskerland, Asturias, Galicia og Porto

Opplev Spania og Portugals kristne arv langs Jakobsveien til Santiago de Compostela.

Reiseleder Oddvar Søvik, er en erfaren teolog med bakgrunn fra Menighetsfakultetet. Tidligere pastor i Kristiansand og Bryne menigheter innenfor Den evangeliske lutherske frikirke, Oddvar har også vært engasjert i studiet av Likkledet i Torino i flere år. Etter å ha personlig sett kledet i 2010, har han viet sin oppmerksomhet til dette emnet. Han har skrevet en bok om Likkledet og holder foredrag over hele landet, hvor han deler sin innsikt om dette historiske fenomenet som støtter opp under evangelienes beretninger om Jesu død og oppstandelse.

Lasse Bakke er teknisk reiseleder fra Caravelle-Tours.

Velkommen til det nordlige Spania. Dette er regionen med vakre landsbyer, berømte vinregioner, enestående matkultur og flere verdensarvsteder. Vi starter i storbyen Bilbao med Guggenheim-museet, besøker byen Oviedo hvor vi opplever å se Jesu hodeklede bli vist frem i San Salvador katedralen. Vi blir kjent med den spennende historien om hvordan dette kledet ble forflyttet fra Jerusalem, gjennom Nord-Afrika til Spania og opp til byen Oviedo. Her ligger kledet i en sølvkiste i San Salvadro-katedralen. Kledet vises frem tre ganger i året. Fra Oviedo fortsetter reisen til Santiago de Compostela og videre til havnebyen Porto i Portugal.

Vi bor på 4 – stjerners hotell i Bilbao, Oviedo, Santiago de Compostela og Porto. Hotellene ligger sentrumsnært. Hotellet i Oviedo ligger kort avstand til katedralen.

På turen smaker vi på de regionale spesialitetene som pintxos som er den baskiske varianten av tapas sammen med txakolin-hvitvinen.

Rundreisen inneholder varierte historiske innslag. Kultur-, by- og naturopplevelser er sentrale deler i turen.

Guggenheimmuseet sett fra elven Nervion

Dag for dag program

Dag 1 – Torsdag 12. september 2024: KRISTIANSAND – AMSTERDAM – BILBAO

Avreise fra Kjevik med KLM  via Amsterdam til Bilbao.
Vi lander på ettermiddagen i Bilbao, buss og guide venter på oss på flyplassen. Kjøretid fra flyplassen til hotellet er i underkant av 30 minutter. Et morsomt faktum om Bilbao er at byen er kjent for sitt ikoniske Guggenheim-museum, designet av den verdensberømte arkitekten Frank Gehry. Museet åpnet i 1997. Guggenheim-museet har bidratt til å sette Bilbao på verdenskartet som en kulturell destinasjon og har spilt en viktig rolle i byens revitalisering og turistattraksjon.
1 overnattinger i Bilbao

Det er mulig å fly fra Oslo, Torp, Stavanger og Bergen

Måltider inkludert: – / – / M

FLYTIDER MED KLM:
KRISTIANSAND / KJEVIK - AMSTERDAM / SCHIPHOL KL11:35 - 13:10
AMSTERDAM / SCHIPHOL - BILBAO KL 14:25- 16:30

Vi bor på følgende hotell i Bilbao

Hotell Occidental Bilbao 4 ****
Avenida Zumalacarregui 40  48006 Bilbao Spain
48011 Bilba0

http://www.barcelo.com/occidental/bilbao

Dag 2 – Fredag 13. september 2024: BILBAO - OVIEDO

Frokost på hotellet

Møt opp i resepsjonen hvor vi starter vår bytur som tar oss gjennom gatene i Bilbao. Vi går mot Guggenheim museet og videre langs elven Nervion som renner gjennom Bilbao og ut i Biscayabukta. På turen får vi høre hvordan Bilbao har klart å endre sitt image fra en skitten industriby til å bli en av verdens kulturbyer. Vi avslutter byvandringen i gamlebyen som er kjent for sine mange pintxos barer. Man kan ikke være i Bilbao uten å spise pintxos! Dette er tapasen som du får servert i Nord-Spania. Er det forskjell på pintxos og tapas? Egentlig ikke!
Konseptet er det samme, men råvarene er lokale og kanskje ikke så kjente som de typiske tapasrettene som kjøttboller og kroketter.
Guiden hjelper med å finne gode pintxos barer for lunsj. Hver og en betaler selv.

Så fortsetter vi mot Oviedo som er hovedstaden i den autonome regionen Asturias i nordvestlige Spania. Byen ligger om lag 30 kilometer sør for kysten, omgitt av fjell og grønne åser. Oviedo har en rik historie som strekker seg tilbake til romertiden, men byen blomstret særlig i middelalderen. Den ble erobret av kristne styrker på 700-tallet og ble senere et viktig religiøst senter. Kjøreturen mellom Bilbao og Oviedo er en fantastisk blanding av fjell, kyst og kultur, og det blir en reise som garantert vil etterlate seg uforglemmelige minner.

På kvelden er det foredrag om Hodekledet som forberedelse til visningen på lørdag.

Måltider inkludert: F / – / M

De neste to nettene bor vi på:

Gran Hotel Espania 4****
Calle Joveallanos 2
330003 Oviedo
http://www.granhotelespania.es

Dag 3 – Lørdag 14. september 2024: OVIEDO

Frokost på hotellet

Etter frokost går vi over til San Salvador- katedralen. San Salvador-katedralen, også kjent som Oviedo-katedralen, er et mesterverk av gotisk arkitektur og et av de mest ikoniske monumentene i byen Oviedo, Spania. Katedralen ble bygget på 800-tallet og er viet til Jesus Kristus som Frelseren (San Salvador på spansk). Den er et viktig religiøst og kulturelt senter i Asturias-regionen.

Når vi ankommer kirken får vi henvist plasser. Tunge slag fra klokkene i tårnet er starten på messen.

Mot slutten av messen kommer biskopen frem i kordøren og viser oss Hodekledet. Det hersker stor enighet blant forskerne at flekkene på Kledet virkelig er Jesu blod. Det blir anledning til å gå fram og ta det nøyere i øyensyn. En opplevelse.

Jesu hodeklede, Sudariet i Oviedo, er satt inn i ramme.

Etter messen er det egen tid hvor man kan bli kjent med byen.

Etter middagen holder Oddvar Søvik foredrag med tema: TORINO - KLEDET

Måltider inkludert: F / - / M

Dag 4 – Søndag 15. september 2024 : OVIEDO - SANTIAGO DE COMPOSTELA

Frokost på hotellet.

Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører til Santiago de Compostela. Mellom Oviedo og Santiago de Compostela strekker landskapet seg i en variert og naturskjønn mosaikk av fjell, daler, skoger og åpne sletter. Veien slynger seg gjennom Asturias' grønne åser, hvor tett skog dekker skråningene, og små elver glir stille gjennom dalene. Veien mellom disse to byene er en reise gjennom et mangfoldig landskap som er rikt på historie og kultur. Det er et reisemål som appellerer til både naturelskere og kulturarventusiaster, med sin blendende skjønnhet og en følelse av å vandre gjennom historiebøkene.

Historien om Santiago de Compostela har en sentral plass i kirkehistorien. I år 813 hevdet en biskop vest i Spania å ha funnet de jordiske restene etter apostelen Jakob, bror av Johannes. En kirke ble bygget og byen Santiago de Compostela grunnlagt. Etter hvert oppstod pilegrimsveien.
Under dagens by tur blir vi kjent med historien om pilgrimsvandringen og det som skjer når man kommer frem til alteret i katedralen.

Måltider inkludert: F / – / M
 

Hotell: Hotel OCA Puerta del Camino 4 ****

Miguel Ferro Caaveiro, 15703
Santiago de Compostela

https://www.ocahotels.com/hoteles/hotel-oca-puerta-del-camino

Dag 5 – Mandag 16. september 2024: SANTIAGO DE COMPOSTELA - PORTO

Frokost på Hotellet

Vi starter dagen med egen tid på formiddagen i Santiago de Compostela. Etter lunsj fortsetter turen mot Porto. Vi stiller klokken 1 time tilbake når vi krysser inn i Portugal. Landskapet mellom Santiago de Compostela og Porto er preget av en variert blanding av naturlige skjønnheter som strekker seg fra de grønne åsene i Galicia til de bølgende dalene i nordlige Portugal. Når vi krysser grensen til Portugal, endres landskapet gradvis til mer kupert terreng. Denne regionen er kjent for sine vinmarker, og underveis kan man se rader av vinstokker som klamrer seg til skråningene

Santiago de Compostela og Porto deler flere likheter, spesielt når det gjelder historie, kultur og arkitektur: Begge byene har en rik historie som strekker seg langt tilbake i tid. Santiago de Compostela er kjent som endepunktet for den berømte pilegrimsruten, Camino de Santiago, som har tiltrukket pilegrimer i århundrer. Porto, på sin side, har vært en viktig havneby i Portugal i århundrer og har spilt en betydelig rolle i landets historie og handel.

Små hus hvor lokale fisker lagrer sitt utstyr.


Både Santiago de Compostela og Porto har flere UNESCO-verdensarvsteder. Santiago de Compostela er kjent for sin gamleby, som inkluderer katedralen og pilegrimsmuseet, mens Porto har en velbevart historisk sentrum med sin karakteristiske arkitektur og broer over elven Duero.
Begge byene er berømte for sin vakre arkitektur. Santiago de Compostela har gotiske, romanske og barokke bygninger, spesielt rundt katedralen. Porto er kjent for sine fargerike hus, historiske torg og imponerende kirker, inkludert Sé-katedralen og Igreja de São Francisco.

Måltider inkludert: F / - / M

De neste to nettene bor vi på:

Hotell: AC Hotel by Marriott Porto 4 ****

Rua Jaime Brasil 40 Porto

Dag 6 – Tirsdag 17. september 2024: PORTO

Frokost på hotellet.

Vi starter dagen med en bytur med egen guide og buss. Alt i alt vil en bytur gi en omfattende introduksjon til byens høydepunkter og kulturelle skatter, og hjelpe deg med å få mest mulig ut av besøket i denne fascinerende byen.
Turen stopper ved de mest ikoniske historiske stedene i Porto, inkludert Sé-katedralen, Torre dos Clérigos (Clérigos-tårnet), og Palácio da Bolsa (Børsbygningen).

Porto har flere UNESCO-verdensarvsteder, og en bytur vil vanligvis inkludere et besøk i det historiske sentrum av Porto, kjent som Ribeira-distriktet, som er kjent for sin sjarmerende arkitektur og broer langs elven Douro.

Sè - Katedralen preger bybildet

Måltider inkludert: F / - / M


Dag 7 – Onsdag 18. september 2024: PORTO - AMSTERDAM - KRISTIANSAND

Frokost på hotellet.

Transfer til flyplassen.

FLYTIDER MED KLM
PORTO - AMSTERDAM / SCHIPHOL KL 11:25 - 15:05
AMSTERDAM / SCHIPHOL - KRISTIANSAND / KJEVIK KL 16:25 - 17:45


Pris per person i twin/dobbeltrom kr 26 500

Prisen inkluderer følgende:

– Flybillett med KLM t/r fra Kristiansand – Bilbao / Porto via Amsterdam i økonomiklasse
– 1 kolli 23 kg + håndbagasje
– Totalt 6 overnattinger på 4 stjerners hotell, se innkvartering
– Frokost alle dager
– 6 middager med drikke: vin eller mineralvann
– inngang Katedralen i Oviedo, Santiago og Porto
– Byturer med engelsktalende guide i Bilbao, Santiago de Compostela og Porto
– Foredrag av Oddvar Søvik
– All landtransport med egen buss og sjåfør, inkludert transfer mellom flyplass og hotell
– Kost og losji for sjåfør
– Teknisk reiseledere

– Program og opplegg er skreddersydd for denne gruppen

Enkeltromstillegg: kr 4840 for 6 netter

Bindende påmelding, 20% depositum faktureres ved påmelding. Resterende beløp faktureres 8 uker før avreise. Billett og program sendes ut 3 uker før avreise. Vi anbefaler alle å ha egen reiseforsikring evt. avbestillingsforsikring. På grunn av strenge og korte frister fra hotell og flyselskap oppfordrer vi at man melder dere så raskt som mulig.

På forespørsel er det mulig å fly KLM fra Oslo, Torp, Stavanger, Bergen, Trondheim og Ålesund til Amsterdam og videre med gruppen til Bilbao. Man må også forvente tillegg i prisen fra KLM vedr. tur / retur fra Bergen, Stavanger, Trondheim og Ålesund.

Vi tar forbehold om at endringer i programmet og flytider kan komme, vi opplyser om evt endringer så fort noe skjer.

Fant ingen felt.

Alle må gjøre seg kjent med: Generelle avtale-og bestillingsvilkår for Caravelle-Tours AS

Pilgrimssymbolet, berkefter du er på rett vei!

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram