Steinene roper!

Lasse Bakke

03. – 13. august 2020

Rundtur i Israel og Jordan

Reiseleder: Reidun Bugge

Turismen til Israel er stor og økende. Turister blir tatt godt imot og ønskes hjertelig velkommen på alle vis. Det er ikke noe som tyder på at det er farlig for turister å oppholde seg i Israel. Sikkerhetstiltakene er omfattende og noen forholdsregler gjøres selvsagt. Reiseledere, guider, turoperatører og sjåfører, – alle er så oppdaterte som mulig på situasjonen til enhver tid.

Derfor : – Om du har vært i landet tidligere – Om du har drømt om å komme dit engang – Om du har lyst på en ”varm” ferie: ta deg noen fridager og – bli med på en helt spesiell og unik tur!

Du vil få se at ørken er en utrolig og spektakulær opplevelse: variert landskap, vakre farger, spennende historie, blomstrende liv og mye mer. Underveis skal vi, foruten å se litt på både historie og nåtid, snakke om nabateernes handelsveier, israelfolkets ørkenvandring, andre bibel-fortellinger, beduinenes liv, bosettingene og livet i ørkenen, geografien, landskapet, flora og fauna.

Reiseleder er Reidun Bugge, aktiv pensjonist, tidligere kirkeverge i Rygge i Østfold. Hun har vært i Israel over 100 ganger, herav ca 40 ganger som reiseleder.

Hun er godt kjent med forhold og steder. Skandinavisktalende israelsk lokalguide vil i tillegg følge gruppen på de fleste utflukter

Om du har lyst på en ”varm” ferie: ta deg noen fridager og – bli med på en helt spesiell og unik tur!

Dag for dag program

Dag 1 – Mandag 03. august 2020:

OSLO/ GARDERMOEN – WARSZAWA – TEL AVIV

Oppmøte på Gardermoen senest kl. 08.30 for flyavgang kl. 10.45. Flyturen med LOT går via Warszawa med flybytte der. Vi lander på flyplassen Ben Gurion i Tel Aviv kl. 20.15 (lokal tid, 1 time frem). Nå venter passkontroll og henting av bagasje. I ankomsthallen står vår sjåfør bussjåfør og tar oss til hotellet. Middagsbuffet. Etter middagen har vi en samling hvor vi informerer om turen.

Vi bor på Grand Beach Hotel frem til 05. august. I nabolaget finner du flere kafeer, butikker og parker. Markedet Carmel og gamlebyen Jaffa ligger i gangavstand. Den døgnåpne resepsjonen. HaYarkon St. 250, Tel Aviv – Yafa, Israel Telefon: 972- 3 – 5433333

Dag 2 – Tirsdag 04. august 2020:

TEL AVIV

Frokost fra kl. 07:00 – 10:00

Kl. 10:00 Møter vi vår guide som tar oss til Jaffa, “gamlebyen til Tel Aviv. Egen by frem til 1950 da den ble innlemmet i Tel Aviv. Bydelen ligger på en strandklippe og Jaffa var Palestinas viktigste havneby både under det osmanske styret og i den britiske mandatperioden. Havnen er i dag uten kommersiell betydning. I den senere tid har byområdet blitt betydelig fornyet med vern av gamle bygninger og minnesmerker. Byen nevnes flere ganger i Bibelen. Semittiske legender vil knytte det opprinnelige Jaffa til Noahs sønn Jafet, mens en gresk legende knytter byen til Jopa, en datter av Eolius, derav navnet Joppe som også byen ble kalt i bibelsk tid. Under vår vandring i Jaffa besøker vi studioet til den verdensberømte kunstneren Frank Meisler.

Frank Meisler er en verdenskjent og kritikerrost samtidskunst- og skulpturdesigner, med fokus på flere temaer og tilfører unik stil og humor til kunsten i luksus- og figurskulpturer. I tillegg til at han er ledende innen sitt felt, spesialiserer Meisler seg på jødisk kunst og er en pioner innen moderne jødisk kunst. Hans gjenstander av gull og sølv er av høyeste kvalitet, laget til detaljer og uttrykt Meislers fengslende perspektiv på samtidskunst og skulptur. Middagsbuffet kl. 19:00 på hotellet.

Dag 3 – Onsdag 05. august 2020:

TEL AVIV – JERUSALEM

Etter frokost setter vi kursen mot Jerusalem. Byen er hellig for tre religioner, judaismen, kristendommen og islam.

En del av byens jødiske befolkning er ortodokse jøder, men også medlemmer av de forskjellige kristne munke- og nonne-ordenene er godt synlige i bybildet, og tradisjonell palestinsk klesdrakt er utbredt i de østlige bydelene. Jerusalems bybilde er sterkt preget av en lang og politisk vekslende forhistorie, som kommer spesielt til uttrykk gjennom Gamlebyens inndeling i fire kvartaler etter representerte trosretninger og befolkningsgrupper, – det kristne, det muslimske, det armenske og det jødiske kvartal. Rester av den eldste bosettingen fra før 4000 fvt. er funnet sør for Gamlebyen, i det området som nå kalles Davids by.

Etter at vi har sjekket inn på hotellet går vi ned til Davids by og ser på arkeologiske utgravninger. På kvelden deltar vi på et flott lys- og lydshow om Jerusalems historie, hvor de visuelle effektene projiseres på borgmuren.

Dag 4 – Torsdag 06. august 2020:

JERUSALEM – DAGSTUR TIL DØDEHAVET

Etter frokost har vi avreise fra hotellet kl. 09:00. I dag skal vi blant annet på en unik båttur på Dødehavet og Jeeptur i Judea-ørkenen, med piknik-lunsj underveis.

Dag 5 – Fredag 07. august 2020:

JERUSALEM – JERIKO – JERUSALEM

Etter frokost, avreise kl 09.30 til holocaust-sentret Yad VaShem, som er Israels offisielle minnesmerke for de 6 millioner jøder som ble drept i holocaust. Senteret ble etablert i 1953 gjennom «Minnesmerke- loven» vedtatt av Knesset. Navnet stammer fra et bibelsk vers: «Dem vil jeg i mitt hus og innenfor mine murer, gi «et minne og et navn» som er bedre enn sønner og døtre” Yad VaShem betyr direkte oversatt: “En hånd og et navn” Lunsj. Fra Yad VaShem reiser vi ned til Jeriko som ligger 258 meter under havnivå og er dermed den byen i verden med lavest beliggenhet.

En av hovedattraksjonene for turister er ruinene etter oldtidsbyen Jeriko, som anses som verdens eldste by-bebyggelse. I tillegg ligger det bibelske «fristelsens fjell» i åskammen over byen, og man kan besøke det tilliggende klosteret ved bruk av taubanen som går fra Jeriko. Grunnet byens lave beliggenhet kan også taubanen skryte av å være den taubanen i verdenen som har lavest beliggenhet. Middag på hotellet kl. 19.00.

Dag 6 – Lørdag 08. august 2020:

JERUSALEM – ALLENBY BRIDGE – MADABA – PETRA I JORDAN

Frokost kl. 07:00.

Avreise kl. 08:00. Fra Jerusalem kjører vi ned mot Dødehavet mot grenseovergangen Allenby Bridge. Den opprinnelige broen ble bygget i 1918 av den britiske generalen Edmund Allenby. Bagasjen blir skannet og gruppen må gjennom passkontrollen. Når vi har gått gjennom passkontrollen blir vi hentet av jordansk buss og guide. Kjøreturen fra Israel til Jordan (selve grensepasseringen) tar maks 15 minutter.

Når vi har kommet gjennom grensekontrollen på Jordansk side kjører vi opp i ørkenfjellene igjen. Vi besøker Nebo berg, fjellet der Moses fikk se inn i det lovede land etter den førti år lange ørkenvandringen. Flott utsikt om været er klart. Da kan vi se Dødehavet, Jeriko, tårnene på Oljeberget, Jordan-elven….Her blir det omvisning.

Lunch i Madaba på en av stedets mange restauranter. Her skal vi se det berømte mosaikk-Madaba-kartet som ble oppdaget i 1896. Mosaikken viser et kart over regionen, datert til 500-talet, og er bevart i gulvet på den gresk-ortodokse basilikaen St. Georg. Med to millionar biter av farget stein viser kartet åser og daler, landsbyer og byer i Palestina og Nildeltaet. Etter lunsj fortsetter vi til Petra, en kjøretur på 4 timer. Vi stopper en gang før vi ankommer Petra bruk tiden på bussen til å slappe av. (Det blir en del gåing neste dag.) Middagsbuffet kl. 19.00 på hotellet.

Vi bruker minibank/ATW og tar ut noe Jordansk Dinar, JOD. Kredittkort er akseptert stort sett over alt i Jordan og minibanker/ATW finnes. Ikke ta ut for mye penger, da det er vanskelig å veksle tilbake til Norske kroner.

Dag 7 – Søndag 09. august 2020:

PETRA

Frokost fra kl. 07:00 – 08:00.

I dag skal vi oppleve Petra med omvisning og tid på egen hånd. I dag blir det en del gåing, så husk gode gå-sko! kl. 09:00 begynner vi omvisningen i Petra med egen guide, varighet ca 4 timer. I dag er lunsjen på egen hånd. Det er flere spisesteder å velge mellom. Byen Petra, Nabateerenes hovedstad, er en av de mest berømte arkeologiske områdene i verden. Petra regnes som en av verdens største turistattraksjoner, og besøkes av millioner av turister fra hele verden.

Det er ikke kjent når Petra ble bygget, men byen begynte å vokse som hovedstaden i det nabateeriske imperiet fra 1. århundre f.Kr., og ble rik gjennom handel med røkelse, myrra og krydder og silke. Petra ble senere annektert av det romerske imperiet og fortsatte å vokse til et stort jordskjelv i 363 e.Kr. ødela mye av byen. Jordskjelvet kombinert med endringer i handelsruter, førte til slutt til fallet av byen som til slutt ble mer eller mindre forlatt. Ved midten av det 7. århundre ser Petra ut til å ha vært i stor grad øde, og det ble da tapt for alle bortsett fra lokale beduiner fra området.

I 1812 satte en sveitsisk utforsker ved navn Johannes Burckhardt ut for å ‘gjenoppdage’ Petra; Han kledde seg som en araber og overbeviste sin beduin-guide om å ta ham til den tapte byen. Etter dette ble Petra stadig mer kjent i Vesten som en fascinerende og vakker gammel by, og det begynte å tiltrekke besøkende og fortsetter å gjøre det i dag. Petra er også kjent som den rosenrøde byen, et navn det kommer fra den fantastiske fargen til fjellet. Nabateerne begravet sine døde i graver som ble kuttet ut i fjellsidene, og byen hadde også templer, et teater og etter den romerske anneksjonen og senere den bysantinske innflytelsen, en hovedgate og kirker. Mange berømte filmer er delvis tatt opp i Petra, bl.a. Indiana Jones filmer.

Dag 8 – Mandag 10. august 2020:

PETRA – ALLENBY BRIDGE – SAFED

Frokost kl. 07:00.

Avreise fra hotellet i Petra kl. 08.00 til grensen – en kjøretur på 3 ½ time med ett stopp. Forventet ankomst grensen ca kl. 12:00. Når vi skal inn i Israel blir det ny kontroll av bagasje og pass.

Når alle har kommet seg gjennom alle kontroller finner vi bussen vår israelske buss og fortsetter vår reise til Safed som ligger på 990 meter over havet og er den høyestliggende byen i Galilea og i hele Israel. På grunn av høyden opplever byen varme somrer og kalde, tidvis snørike vintre. Med sine vakre furuskoger og et mildt klima, har byen blitt et feriested for både israelere og utenlandske turister.

I henhold til Dommernes bok i Det gamle testamente tilhørte området som Safed ligger i til den israelittiske stammen til Naftali. Legendene vil ha det til at Safed er grunnlagt av en av sønnene til Noah. Byen ble et tilfluktssted for mange av jødene som ble fordrevet fra Spania i 1492 grunnet antisemittisme. Fra 1500-tallet blomstret den jødiske kulturen i Safed.

Byen er et sentrum for jødisk boktrykkerkunst og kabbala som er en form for jødisk religiøs mystisisme. Siden 1500-tallet har Safed også blitt betraktet som en av jødedommens fire hellige byer. De andre tre er Jerusalem, Hebron og Tiberias. Middagsbuffet kl. 19.30 på hotellet.

Dag 9 – Tirsdag 11. august 2020:

SAFED – KFAR KAMA – JERUSALEM

Frokost kl. 08.00.

Vi bruker formiddagen i Safed med en felles vandring i kunstnerkvarterene, før vi setter oss på bussen til Tsjerkesser -landsbyen Kfar Kama.

Men hvem er de? For 150 år siden behøvde ikke folk spørre om dette. Tsjerkesserne var verdens favoritter blant frihetsforkjempere, yndlingene til vestlige diplomater som så Russlands ekspansjon som en trussel mot global stabilitet. Tsjerkesserne kjempet for sitt hjemland (Tsjerkesia) med nesten umulige odds, og holdt ut fem år lenger enn tsjetsjenerne.

De kommer fra området rundt Svartehavet ved byen Sochi. Den tsjerkessiske diaspora (utlendighet) har eksistert siden slutten av 1800-tallet, da mange muslimske tsjerkessere (tidligere hovedsakelig østeuropeisk ortodokse og romersk katolske) emigrerte til Det osmanske rike etter den etniske rensingen av tsjerkessere i Russland, også kjent som folkemordet på tsjerkessere. Tsjerkessiske grupper finnes i Tyrkia, Israel, Tyskland, Romania, Syria, Nederland, Jordan, Albania, Kosovo.

Etter besøket i landsbyen deres reiser vi tilbake til Jerusalem, Hotel Saint George Middag kl. 19.30. Vi bor her frem til 13. august.

Dag 10 – Onsdag 12. august 2020:

JERUSALEM

Frokost 08.00 – 10.00.

Dagen er til egen disposisjon. Shopping. Reiseleder vil foreslå alternative aktiviteter for de som ønsker det.

Dag 11 – Torsdag 13. august 2020:

JERUSALEM – BEN GURION – WARSZAWA- OSLO/GARDERMOEN

Kjapp frokost kl. 07:00 –

Avreise til flyplassen kl. 07:15 I dag reiser vi tilbake til Norge. Bussen henter oss kl. 07:15, og kjører til flyplassen Ben Gurion. Flyet går kl.11:25.

Annet: Pakking /temperatur: I august er det fremdeles sommer og varmt i Israel. Du trenger ikke pakke veldig varme klær og heller ikke regntøy/paraply. Ta med en lun jakke/genser til bruk på kveldstid. Pakk ikke for mye! Fint med strykefritt tøy. Ellers kan du låne strykejern på de fleste hoteller. Israelerne er svært uformelle i klesveien. Bruk klær du selv synes er behagelige og finstasen kan godt være igjen hjemme. Ta gjerne med badetøy og håndkle. Hotellene er ikke glade for at vi tar med deres håndklær på strendene/poolene.

Gode spasersko er viktig. Solhatt/caps og solbriller. Verdisaker: Der det er mye turister er det også lommetyver! Ikke bær alle verdisaker/penger på deg til enhver tid. Bruk gjerne hotellenes safer. Mye kontanter på ett sted er aldri lurt. Vit alltid hvor du har pass og bankkort.

La dyre smykker også bli hjemme. Avvik: Underveis i det oppsatte programmet kommer vi også til å se steder vi stopper opp ved.

Det kan forekomme endringer i det oppsatte programmet, eller andre hendelser som er utenfor vår kontroll. Alle må tegne egen avbestillings- og reiseforsikring.

Med vennlig hilsen

Reidun Bugge

http://www.goisrael.no

https://www.kkl-jnf.org/about-kkl-jnf/

http://www.visitjordan.com/

Pris per person i twin/dobbeltrom kr 29 610

Prisen inkluderer følgende:

Flybillett Oslo/Gardermoen – Tel Aviv t/r med LOT i økonomiklasse med mellomlanding i Warszawa, mat kjøpes om bord

1 kolli 23 kg + håndbagasje

Buss transport som beskrevet i programmet i Israel og Jordan

5 hotellovernatting i 3 til 4 stjerners hoteller med frokost og middag hver dag under turen
03– 05. august – Tel Aviv: Grand Beach Hotel
05 – 08. august – Jerusalem: Saint Georg Hotel
08– 10. August – Petra : Petra Palace Hotel
10– 11. August – Safed : Ruth Safed Hotel
11.-13. August – Jerusalem: Saint George Hotel

Bagasje service på hotellene

Innganger inkludert:
– City of David arkeologiske utgravinger
– Lys og Lyd show I Jerusalem
– Nebo fjellet
– Madaba kartet i Kirken St. Georg i Madaba
– Omvisning Petra

Båttur på dødehavet

Lunsj i Madaba
Vann på bussen i Jordan 2 dager
Grense avgift på Jordansk side

Egen engelsktalende guide i Jordan
Visumgebyr for Jordan. Ved påmelding, legg ved kopi av passet. Passet må være gyldig i minst 6 måneder

Ikke inkludert:
Drikke til måltidene
Grenseavgift på Allenby bridge USD 56 som betales med kredit kort på grensen
Mat på flyet, det kan kjøpes om bord

NB! Tips til lokalguiden og buss-sjåføren USD 4 for guiden per dag per person og USD 3 for buss-sjåføren per dag per person

Spesielt for denne turen:

– Programmet og opplegget skreddersydd for denne gruppen

Enkeltromstillegg kr 5870 for 10 netter

Bindende påmelding, 20% depositum faktureres ved påmelding. Resterende beløp faktureres 6 uker før avreise. Billett og program sendes ut 3 uker før avreise. På grunn av strenge og korte frister fra hotell og flyselskap oppfordrer vi at dere melder dere så raskt som mulig.

Alle må ha egen reise – og avbestillingsforsikring.

Ved bekreftelse sender Caravelle – Tours vilkårene for turen.

For mer informasjon og påmelding ta kontakt med Reidun Bugge på e-post ringdbu@gemail.com eller sms på 95526535 eller Caravelle-Tours på mail: lasse@caravelle-tours.no eller tlf. 69 25 19 10
Vi tar forbehold om at endringer i programmet og flytider kan komme, vi opplyser om eventuelle endringer.

Flytidene med LOT:

03. august : Oslo – Warszawa kl. 10:45 – 12:45 LO 482
03. august: Warszawa – Tel Aviv kl. 15:25 – 20:15 LO 155
13. august: Tel Aviv – Warszawa kl. 11:25 – 14:20 LO 156
13. august: Warszawa – Oslo kl. 16:50 – 18:55 LO 483

Hotellene:

Tel Aviv 3. – 5. aug.: Grand Beach Hotel er et jødisk hotell som ligger kun 3 minutters gange fra stranden. Det har 212 velutstyrte rom med gratis Wi-Fi. Her tilbys du tradisjonell israelsk frokostbuffé og bruk av basseng på taket med panoramautsikt over Tel Aviv. Alle de moderne rommene er komfortable og nyoppussede. Rommene har klimaanlegg, LCD-TV, minikjøleskap og safe. Hotel Grand Beach ligger i nærheten av de mest populære strendene og restaurantene ved vannkanten. Småbåthavnen i Tel Aviv ligger 10 minutters gange unna.

Jerusalem 5. – 8. aug.: Hotel St. George er et kristent-arabisk hotell som ligger sentralt i Jerusalem, og er et moderne hotell med solterrasse og en restaurant som serverer regional mat. Alle rommene har klimaanlegg og gratis WiFi. Rommene har moderne innredning, teppegulv, kaffe- og tekoker og eget bad. Restauranten i 6. etasje serverer retter som er ikke-kosher, og har utendørs terrasse. Du tilbys en rikholdig frokostbuffé hver morgen. Hotellet ligger 600 meter fra gamlebyen og en 15-minutters spasertur fra Tempelhøyden. Amr Ibn Al A’as St 6, Jerusalem +972 2-627-7232

Petra 8. – 10. aug.: Petra Palace Hotell 3 stjerners 1 Wadi Mousa Tourist Road – 71882 Wadi Mousa, Jordan Tel: 962 321 56723 1 www.petrapalace.com

Safed 10. – 12. aug.: Ruth Safed Hotel ligger i Gamlebyen i Safed, og er en unik bygning med utsikt mot Meron -fjellet. De omliggende hagene inkluderer et svømmebasseng med fantastisk utsikt og en oliven hage som viser spor etter et gammelt parfymemarked. På grunn av hotellets interessante arkitektur har rommene individuelle særpreg fordi det var hvilested for handelsmennene på parfymeruten i sin tid. Alle rommene har aircondition, store vinduer og flislagte gulv. Du finner kjøleskap, te- og kaffefasiliteter på rommene. Tet Zayin St 1a, Safed, Israel +972 4-699-4666

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram