Akademikunst og friluftsmaleri i Danmark

Lasse Bakke

21. – 26. april 2022

Studietur til København og Skagen

Foreleser Mette Christina Lund

Skagen var med sin idylliske natur et populært feriemål lenge før skagenmalerne slo seg ned der rundt 1880. Fra slutten av 1800-tallet, begynte realisme og naturalisme å vekke interesse i nordiske malermiljøer. Overgangen til disse uttrykksformene innebar blant annet at man forsøkte å male mennesker og ting i deres «rette» omgivelser, så realistisk og naturlig som mulig. Man forlot tanker om kunsten som utelukkende skjønn, og gikk bort fra malerier av opphøyete skikkelser i idealiserte omgivelser.

Det ble også vanligere å male folk fra lavere samfunnsklasser – virkelige virkende mennesker i hverdagsmiljøer. Noen av malerne mente de lyktes spesielt godt i sin kunst når de befant seg nær naturen. I Skagen var det nok av både natur og «vanlige» mennesker, for mange malere var stedet en ideell arbeidsplass. Kjernepersonene i skagenmiljøet var danske (blant annet Michael Ancher, Anna Ancher og P. S Krøyer), malere fra andre nordiske land sluttet seg til etter hvert (blant annet Oscar Björk og Christian Krohg). Sammen bidro de til det moderne gjennombrudd i malerkunsten, og til å gi realismen, naturalismen og impresjonismen nordisk form.

" Jente på kjøkkenet " Malt av Anna Ancher

Dag for dag program

Dag 1 – Torsdag 21. april 2022:

OSLO/GARDERMOEN - KØBENHAVN

Turen begynner på Gardermoen med flyavgang med SAS til Købehavn.

Etter  ankomst hotellet går vi til Ny Carlsberg Glyptoteket kunstmuseum. Ordet Glyptoteket er gresk og betyr «utskjæring» eller «skulptur» og theke, «oppbevaringssted». Samlingen er bygget opp rundt brygger Carl Jacobsens private kunstsamling.  Museet er i første rekke et skulpturmuseum hvor hovedvekten er lagt på antikk skulptur fra de gamle kulturene rundt Middelhavet, inkludert det gamle Egypt, Roma og Hellas, samt mer moderne skulpturer som en samling av Rodins verker som regnes som den viktigste utenfor Frankrike. Vi tilbringer resten av dagen her.

Flyselskap: SAS
Utreise 21. april fra Oslo / Gardermoen – København / Kastrup kl. 09:15 -10:25

Hotell under oppholdet i København:
Hotel Richmond ***
Vestre Farimagsgade 33, 1606 KØBENHAVN

Dag 2 – Fredag 22. april 2022:

KØBENHAVN

Frokost kl. 06:00—10:00


Vi samles i resepsjonen og starter dagen med en spasertur gjennom Kongens hage til Statens Museum for Kunst. Statens Museum for Kunst råder over ca. 10 500 malerier i Den Kongelige Malerisamling, 245 000 kobberstikk og andre grafiske blader i Den Kongelige Kobberstiksamling, samt mer enn 2 500 gipsavstøpninger. Blant den utenlandske kunsten har museet primært verker fra den vestlige kulturkrets etter år 1300. Hoveddelen av museets eldre samling av dansk billedkunst kommer fra de danske kongenes kunstkamre. Deretter besøker vi Den Hirschsprungske samling som ligger like ved.

I løpet av dagen spiser vi lunsj sammen.

Dag 3 – Lørdag 23. april 2022:

KØBENHAVN

Frokost kl. 06:00—10:00


Vi starter dagen i Thorvaldsen-museet:
Thorvaldsens Museum er en oase i hjertet av København. Siden museet åpnet i 1848, som Danmarks første museum, byr museet kunst- og arkitekturopplevelser i særklasse.

Museet er dedikert til den verdensberømte, danske billedhugger Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Siden 1848 har man i denne smukke bygning kloss opp til maktens sentrum—Christiansborg—kunnet oppleve Thorvaldsens omfattende livsverk av skulpturer. Etter dette besøket tar vi toget til Louisiana for å se Picassos keramikk. Vi tar toget fra Hovedbanegården mot Helsingør og går av på Humlebæk stasjon. Toget bruker ca 32 minutter. Fra Humlebæk stasjon er det ca 950 meter å gå til museet

Lunsj i fellesskap.

"Hipp Hipp Hurra" malt av Peder Severin Krøyer

Dag 4 – Søndag 24. april 2022:

KØBENHAVN - SKAGEN

Frokost fra kl. 06:00 - 09:00

Kl. 09.00 Oppmøte i resepsjonen.
Kl. 09.30 Starter vi reisen til Skagen i egen buss, en tur som tar ca 7 1/2 time med stopper underveis. Før vi ankommer Skagen stopper vi ved  den Tilsandede Kirke! Ta på sko som tåler sand.

Hotell i Skagen under oppholdet:

Skagen Hotel*** Sct. Laurentiivej 35, 9990 Skagen

Dag 5 – Mandag 25. april 2022:

SKAGEN

Frokost  kl.  07:30—10:30

I  dag starter vi dagen i Skagen Museum. Skagen Museum ble stiftet i Brøndums Hotels spisesal i Skagen den 20. oktober 1908. Apoteker Victor Chr. Klæbel, hotelleier Degn Brøndum og malerne Michael Ancher. P.S. Krøyer og Laurits Tuxen ble valgt inn i det første styret.
Oppgaven var å samle kunstverker av skagensmalerne og skaffe økonomiske midler til å reise en museumsbygning. I 1981 ble utstillingslokalene utvidet med et tilbygg tegnet av arkitekt og kongelig bygningsinspektør Jacob Blegvad, som også har stått for det seneste tilbygget fra 1990. Per 2007 har museet ca. 1700 kunstverker til rådighet.
Etter lunsj besøker vi kunstnerhjemmene til Michael Ancher og /eller Holger Drachmann—alt etter hva vi rekker før de stenger kl. 16.00.

Vi har bestilt bord på Brøndum hotell, middag serveres fra kl. 18.30. Menyen er forhåndsvalgt, dere betaler direkte på stedet.

Dag 6 – Tirsdag 26. april 2022:

SKAGEN - HIRTSHALS - LARVIK

Frokost  kl.06:30—10:30

Kl. 09:30 Avreise mot Hirtshals til Color - Line terminalen.
Kl. 12:45 Color  - Line Super Speed setter kursen mot Larvik.
Ankomst Larvik kl. 16:30

Turen avsluttes ved ankomst Color - Line terminalen i Larvik.

Det tas forbehold om endringer i dagsprogrammet i forhold til uforutsette åpningstider.

Når det gjelder Covid situasjonen anbefaler vi alle å være fullvaskinert!

Det legges inn kaffe/vin/mat-pauser underveis og dere oppfordres til å si ifra når dere er tørste/sultne.

På vei til og fra det oppsatte program kommer vi også til å se steder vi stopper opp ved. Det kan også forekomme små endringer i oppsatte program, men dette er hovedrisset. Erfaringsmessig blir man noen ganger mer enn mettet av inntrykkene; da kan det være nyttig å foreta noen forandringer på sparket. Jeg oppfordrer alle til å si klart i fra når nok er nok og be om en kaffe/vin/matpause.

Med vennlig hilsen

Mette Christina Lund

Fra Ny Carlsberg Glyptotek

Pris per person i twin/dobbeltrom kr 10.000

Prisen inkluderer følgende:

– Flybillett med SAS Oslo/Gardermoen – København

– 1 kolli 23 kg + håndbagasje

– Busstransport fra Kastrup flyplass til Hotel Richmond i Købehavn sentrum

- Busstransport fra København til Skagen
– Busstransport fra Skagen - Hirtshals


– Totalt 3 overnattinger på 3- stjerners hotell med frokost i København / Hotel Richmond

-Totalt 2 overnattinger på 3 - stjerners hotell med frokost i Skagen / Skagen Hote

-Overfart med Color Line fra Hirtshals til Larvik

-Undervisning i 5 dager

– Kost og losji for reiseleder

Spesielt for denne turen:

– Programmet og opplegget er skreddersydd for denne gruppen

Inngang på oppsatte museer og måltider utenom frokost er ikke inkludert.

Enkeltromstillegg kr 3.400 for 5 netter

For mer informasjon og påmelding ta kontakt med Caravelle-Tours enten på mail: lasse@caravelle-tours.no eller tlf. 69 25 19 10
Vi tar forbehold om at endringer i programmet og flytider kan komme, vi opplyser om eventuelle endringer.

Meld deg på! Vi kontakter deg for å bekrefte påmelding.

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram