Sion- Rundtur i Negev med Jerusalem og Eilat

Lasse Bakke

05. – 15. november 2021

Rundtur sør i Israel

Reiseledere: Johan Isak J. Hjertebråten og Kai Kristian Hagen

Turismen til Israel er igjen stor og økende. Turister blir tatt godt imot og ønskes hjertelig velkommen på alle vis. Det er ikke noe som tyder på at det er farlig for turister å oppholde seg i Israel. Sikkerhetstiltakene er omfattende og noen forholdsregler gjøres selvsagt. Reiseledere, guider, turoperatører og sjåfører, – alle er så oppdaterte som mulig på situasjonen til enhver tid.

Derfor : – Om du har vært i landet tidligere – Om du har drømt om å komme dit engang – Om du har lyst på en ”varm” ferie: ta deg noen fridager og – bli med på en helt spesiell og unik tur!

Reiselederne Johan Isak J. Hjertebråten og Kai Kristian Hagen har i over 10 år reist med grupper til Israel og Jordan. De skaper reiser utenfor den vanlige "løypa" av Israelsturer. Hver tur har sin egen profil og nye steder besøkes. Det er ingen repedisjon av opplegget.

På turen vil du få se at Negevørken er en utrolig og spektakulær opplevelse: variert landskap, vakre farger, spennende historie, blomstrende liv og mye mer. Underveis skal vi, foruten å se litt på både historie og nåtid, snakke om israelfolkets ørkenvandring, andre bibel-fortellinger, beduinenes liv, bosettingene og livet i ørkenen, geografien, landskapet, flora og fauna.

I løpet av turen besøker vi blant annet Exodus Nord i Ashalim og Ramon krateret. Det er overnattinger på vareierte hoteller og kibbutz.

Om du har lyst på noen varme dager: ta deg noen fridager og – bli med på en helt spesiell og unik tur!

Krydderbord i Gamlebyen i Jerusalem
Fuglereservat i Eilat

Dag for dag program

Dag 1 – Fredag 05. november 2021:

OSLO/ GARDERMOEN – WARSZAWA – JERUSALEM

Oppmøte på Gardermoen senest kl. 08:30 for flyavgang kl. 10:45. Mellomlanding i Warszawa. Vi lander på flyplassen Ben Gurion i Tel Aviv kl. 20:15 (lokal tid, 1 time frem). Etter pass - og bagasjekontroll, venter turens norske/ iraelske guide som tar oss til hotellet i egen buss. Etter innsjekking servers middag på hotellet. Etter middagen har vi en samling hvor vi informerer om turen.

Dag 2 – Lørdag 06. november 2021:

JERUSALEM

Frokost på hotellet.
Etter frokost møter vi guiden.
Dagens bytur blir til fots på grunn av sabbaten.

Vi besøker en av Jerusalems mange synagoger og går til gamlebyen for lunsj og shopping. Får vi tid opplever vi noen av de kjente stedene som Vestmuren, Via Dolorosa, Damaskusporten og Gravhagen eller Gravkiren. Om kvelden, når sabbaten er over, tar vi en tur til gågaten Ben Yehuda  i Vest-Jerusalems og føler stemningen på kroppen.

Lunsj på egen hånd
Middag på hotellet

Dag 3 – Søndag 07. november 2021:

JERUSALEM

Frokost på hotellet.

Etter frokosten møter vi guiden og i dag bruker vi buss.
Vi skal besøke blant annet Mount Herzel Herzelberget med æresgravplassene og andre historiske steder som Oljeberget, Kedrondalen, Getsemane, Gravkirken og Sionberget. Litt om arkeologiske utgravinger hører også med.
Middag på hotellet.

Vi besøker Vestmuren

Dag 4 – Mandag 08. november 2021:

JERUSALEN - DØDEHAVET - NEGEVØRKENEN

Etter frokosten reiser vi sydover mot Dødehavet og passerer bl.a. Qumran, Ein Gedi og Masada; steder vi både skal snakke om og stanse ved. Bading (les: flyting!) i Dødehavet hører med. Turdeltakerne vil få en innføring i beduinenes liv. Vi skal besøke en ørken-kibbutz og lære litt om hvordan ørkene dyrkes opp og hvilke ressurser folket her nyttiggjør seg. Overnatting og middag inkludert på Mashabim Kibbutz Hotel Kibbutz Mashabim

Du får anledning til å flyte i Dødehavet

Dag 5 – Tirsdag 09. november 2021:

Negevørkenen

Frokost på Kibbutzen,

I dag bruker vi tiden i byen Ashalim og besøker Exodus Nord som hjelper jøder fra forskjellige deler av verden til Israel. Særlig jøder fra Ukraina blir hjulpet. Vi ser også et av verdens største solcellekrafteverk på turen.

Vi vender tilbake til Kibbutzen og har middag på kvelden.

Dag 6 – Onsdag 10. november 2021:

NEGEVØRKENEN - EILAT

Frokost på kibbutzen
På vei videre sydover mot Eilat besøker vi krateret Mackatesh Ramon som ligger på toppen av fjellet Negev. Krateret er Israels største nasjonalpark. Vi ankommer Eilat på ettermiddagen/ tidlig kveld og sjekker inn på hotell Astral Coral hotell.

Middag på hotellet. Hotell Astral Coral ligger i sentrum i Eilat, omkranset av butikker og restauranter. Dette moderne hotellet har rom med moderne design og store vinduer med utsikt til byen. Frokosten serveres i hotellets restaurant med utsikt over det store svømmebassenget.

Vi ankommer Eilat tildig kveld

Dag 7 – Torsdag 11. november til Dag 10 - Søndag 14. november 2021:

EILAT

Disse dagene skal vi bo i Eilat i Aqaba-bukta, innerst i Rødehavet. Geografisk er dette et unikt område, omkranset av vakre, røde fjell. Her ser man over til Aqaba i Jordan og fjellene i Sinai i Egypt. I det fjerne skimtes Saudi Arabia. Fra Eilat er det mulig å ha dagsutflukter til omegnen, bl.a. til Timnadalen ,Salomos miner, undervannsobservatoriet for å se plante- og dyrelivet i det vakre korallhavet, havet, mulighet for kameltur for de som måtte ønske det. Det blir tid til shopping og bading også.
Frokost og middag hver dag på hotellet

Dag 10 – Søndag 14. november 2021:

EILAT - ASHDOD

Frokost på hotellet, før avreise i egen buss til Ashdod. Vi stopper for lunsj underveis. Gruppen bor på hotell i Ashdod.

Dag 11 – Mandag 15. november 2021:

ASHDOD - BEN GURION - WARSZAWA- OSLO/GARDERMOEN

Frokost på hotellet før vi setter vi kursen mot flyplassen Ben Gurion for flyavgang kl. 11:25 med LOT. På vei til Oslo er det mellomlanding i Warszawa. Vi ankommer Oslo/ Gardermoen kl. 18:55

Annet:

Korona: Israel vi snart åpne grensene for turister som er fullvaksinert og som har vaskinepass. Hvordan dette vil fungere vil vi i løpet av våren få retningslinjer om. Så fort retningslinjene er klare informerer vi deltagerne!

Pakking /temperatur: I november kan det være kaldt på kvelden både i Jerusalem og i Petra. Ta med en lun jakke/genser til bruk på kveldstid. Pakk ikke for mye! Fint med strykefritt tøy. Ellers kan du låne strykejern på de fleste hoteller. Israelerne er svært uformelle i klesveien. Bruk klær du selv synes er behagelige og finstasen kan godt være igjen hjemme. Ta gjerne med badetøy og håndkle. Hotellene er ikke glade for at vi tar med deres håndklær på strendene/poolene.

Gode spasersko er viktig. Solhatt/caps og solbriller.

Verdisaker: Der det er mye turister er det også lommetyver! Ikke bær alle verdisaker/penger på deg til enhver tid. Bruk gjerne hotellenes safer. Mye kontanter på ett sted er aldri lurt. Vit alltid hvor du har pass og bankkort.

La dyre smykker også bli hjemme.

Det kan komme endringer i programmet, eller andre hendelser som er utenfor vår kontroll. Alle må tegne egen avbestillings- og reiseforsikring.

http://www.goisrael.no

https://www.kkl-jnf.org/about-kkl-jnf/

http://www.visitjordan.com/

Solnedgang over Dødehavet

Pris per person i twin/dobbeltrom kr 25 000

Prisen inkluderer følgende:

*Flybillett Oslo/Gardermoen – Tel Aviv t/r med LOT i økonomiklasse, mellomlanding i Warszawa
*1 kolli 23 kg + håndbagasje
*Flyskatter
*Busstransport som beskrevet i programmet i Israel
*4 hotellovernattinger i dobbelt/ twin rom 3 stjerners hoteller med frokost og middag hver dag under turen
05.– 08. november – Jerusalem: Hotell IBIS
08. – 10. november – Negev: Kibbutz Mashabim
10.– 14. november – Eilat: Hotell Astral Coral
14. - 15. november – Ashdod: Hotell Leo Plaza
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller
Norsktalende guide i Israel
Norsk reiseledelse fra oppmøte på Gardermoen til ankomst Gardermoen,

Ikke inkludert:
Tips til sjåfør og reiselder, total per person 7 dollar per dag. En av de norske reiselederne vil samle inn tipsen og overekke pengene til sjåføren og guiden fra gruppa
Drikke til måltidene
Mat på flyet, det kan kjøpes om bord
Alle må ha reisefrosikring

Spesielt for denne turen:
* Programmet og opplegget skreddersydd for denne gruppen

Enkeltromstillegg : Vi anbefaler alle som deltar til å dele twin rom da enkeltromstillegg ligger på Kr 7300

Bindende påmelding, 20% depositum faktureres ved påmelding. Resterende beløp faktureres 6 uker før avreise. Billett og program sendes ut 3 uker før avreise. På grunn av strenge og korte frister fra hotell og flyselskap oppfordrer vi at dere melder dere så raskt som mulig.

Alle må ha egen reise – og avbestillingsforsikring.

Ved bekreftelse sender Caravelle – Tours vilkårene for turen.

For mer informasjon og påmelding ta kontakt med:
Johan Isak j. Hjertebråten mobil 93081181
Kai Kristian Hagen mobil 48287198
Caravelle-Tours tlf. 69 25 19 10

Vi tar forbehold om at endringer i programmet og flytider kan forekomme.

Flytidene med LOT:

05. november : Oslo – Warszawa kl. 10:45 – 12:45 LO 482
05. november: Warszawa – Tel Aviv kl. 15:25 – 20:15 LO 155
15. november: Tel Aviv – Warszawa kl. 11:25 – 14:20 LO 156
15. november: Warszawa – Oslo kl. 16:50 – 18:55 LO 483

Ta kontakt for mer informasjon eller påmelding!

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2020 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram