Roseslottet og Afternoon Tea

Lasse Bakke

Dagstur fra Moss

Lørdag 25. september 2021

Arrangør: Vera Strøm og Caravelle - Tours AS

Vi reiser fra Moss i egen buss til Holmenkollen: Roseslottet er en kunstinstallasjon ved Frognerseteren i Oslo, skapt av brødrene Vebjørn Sand og Eimund Sand. Den skal markere at det i 2020 er 80 år siden Norge ble okkupert av Nazi-Tyskland og 75 år siden frigjøringen.

Kunstparken inneholder malerier og installasjoner som forteller om andre verdenskrig i Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme, som ble satt ut av kraft under okkupasjonen.

Roseslottets navn er inspirert av den tyske ikke-voldelige motstandsgruppen Den Hvite Rose.

Tidligere etterretningssjef, Kjell Grandhagen, var mentor for Roseslottet. Under lanseringen av prosjektet 9. april 2019 uttalte Grandhagen: «Det er en flott, verdig, moderne kunstinstallasjon, som gjennom 13 måneder vil glede Norges befolkning – unge som gamle. Og som vil minne oss om et kapittel i historien vi håper vi aldri vil oppleve igjen. Men først og fremst skal Roseslottet minne oss om de verdiene i samfunnet vårt vi må verne om!

Fra Roseslottet kjører  vi ned til Hotell Bristol og ankommer Vinterhaven kl. 14:00 hvor vi har reserverte bord.

Afternoon Tea serveres i etasjefat

Afternoon Tea

Afternoon Tea er en sjarmerende tradisjon med røtter helt tilbake til midten av 1800-tallet. Og selvfølgelig er tradisjonen britisk. Og like selvfølgelig gjelder det å skape en uforglemmelig ettermiddag. Ferske finger- sandwicher, nystekte scones, syltetøy og krem er noe av det som frister over lukten av nytrukket te.

Formålet med Afternoon Tea var å stille sulten som meldte seg mellom lunsj og middag, og mellommåltidet besto opprinnelig av brød, kjeks og kaker, ledsaget av en kopp te. Ettermiddagsteen utviklet seg etter hvert til å bestå av flere retter, og ritualet spredde seg ut i verden.

Husk at settingen er like viktig som det du serverer. Det gjelder at gjestene koser seg. Det er liksom kosen som er afternoon tea.

Det er strenge regler for hvordan du forsyner deg:
Afternoon Tea serveres på et etasjefat, og man begynner gjerne med å forsyne seg på det nederste fatet. Der finner du mini-sandwicher i ulike varianter.
På det midterste fatet finner du smakfulle scones, bakt i Bristols eget bakeri. Til sconesen får du vårt hjemmelagde syltetøy, laget på sesongens bær.
Om det beste er spart til slutt er opp til enhver, men vi kan love at toppen av etasjefatet er noe å glede seg til. Her venter et utvalg utsøkte bakverk av den søtere sorten fra hotellets eget konditori.

Te må med

Som navnet antyder, får du også med valgfri te når du bestiller Afternoon Tea. Vi anbefaler Earl Grey eller English Breakfast Tea, da disse ikke tar smaken fra maten. Skulle du ha lyst på en annen te, har vi en rekke ulike tesorter – blant annet husets egen blanding.

Dagsprogram:

Kl. 09:00 Oppmøte på Essostasjonen ved Nesparken
kl. 09:30 Avreise til Holmenkollen til Roseslottet
kl.11:00 Guidet omvisning  ca 1t
kl. 13:00 Avreise til Bristol hotell
kl. 14:00 Full Afternoon tea
kl. 17:00 Avreise tilbake til Moss
kl. 18:00 Forventet ankomst Moss, turen avsluttes ved Essostasjonen.

Pris per person 1190

Prisen inkluderer:
Buss hel dag fra Moss
Inngang Roseslottet med egen guide
Full Afternoon tea som beskrevet i programmet

For mer informasjon og påmelding bruk skjemaet nedenfor eller kontakt Vera Strøm på tlf. 920 24 338 Caravelle - Tours på tlf. 69 25 19 10
Vi tar forbehold om at endringer i programmet kan komme.

Bli kjent med Caravelle-Tours, klikk på linken under:

Om Oss

Les reisehistoriene til journalist Johanna Podhorny, klikk på linken under:

Historier

Flere reiseideer i reisemagasinet King Goya

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram