Reis i vesterled til Færøyene

Lasse Bakke

Færøyene

Reis i vesterled til Færøyene

Færøyene er et friskt og annerledes reisemål. Her er storslått natur med steile fjell, forrevne klipper og mange øyer. Opplev og se de mektige irrgrønne fjellene speile seg i det særegne lyset! Tusenvis av elver og fosser renner ned over de bratte fjellsidene og mengder av sauer beiter i de samme fjellene.  En reise til dette øyriket er en uforglemmelig opplevelse.

Besøk et stykke norsk historie som nå er under DANSKENE!

Færøyene har en lang rekke med fine kulturminner. Det finnes 6 vidundere på Færøyene, vi skal besøke flere av disse. Vi skal blant annet besøke og se bygda Kirkubøur, som i middelalderen var bispesete og dermed det åndelige og kulturelle senter på Færøyene, og med sterke bånd til Norge. Her ligger også den eldste kirken som stammer fra middelalderen, vi får høre historien om dette spennende stedet som i dag fortsatt er kongsgard og der kong Sverre ble fødd.

Vi skal reise rundt med buss for å se mest mulig av den fascinerende naturen på Færøyene. Vi skal bo i Torshavn som regnes for å være verdens minste hovedstad. Her tar vi inn på Hotel Hafina som ligger sentralt midt i sentrum med kort vei til havnen og det som finnes av severdigheter.

Torshavn er en liten innholdsrik by med god atmosfære, her finnes en sjarmerende og fargerik bebyggelse og de smale gatene gjør byen unik.

Et av verdens eldste parlament, Tinganes ligger her, dette skal vi se nærmere på. Vi skal gå omkring i den gamle delen av byen der parlamentet ligger. Vi skal vandre mellom de historiske flotte sorte og røde trehusene, og vi går inni mellom smitt og smau og føler på atmosfæren som rår i denne delen av byen.

Vi skal besøke flere av øyene, blant annet rekker vi en tur til Sandøy, ei av de større øyene. Her skal vi se innom den gamle kirken på Sand og en tur innom kunstmuseet og få omvisning av Susan i Jakupsstovi. Hun er en meget anerkjent tekstilkunstner på Færøyene og arbeider med vev.

Vi skal og innom den andre byen på Færøyene, fiskeri hovedstaden Klaksvík. Den nest største byen som ligger på en av Nordøyane og her overnatter vi en natt. Vi skal se oss omkring i dette vakre området og treffe lokalbefolkningen. Vi skal en tur innom vevstuen og ellers se hva folk i området holder på med innen kunst og handverk.  Vi får oppleve den tradisjonelle Færøydansen og sangen med mange vers samt, en smak av mat spesialiteter og konsert spesielt arrangert for oss.

På en reise til Færøyene kommer man ikke utenom sau og ull. Sauene beiter i de steile fjellsidene, de er fargeklatter mot det grønne saftige gresset. Disse sauene er av de gamle korthalerasene, spelsauer med røtter fra Norge og Island. De er hardføre og tåler å gå ute hele året. De har lang og glansfull ull.

Ulla var i si tid en viktig eksportvare for Færøyene. I dag er det ca 75000 vinterfora sauer på Færøyene. På vår tur langs land og strand vil vi se sauer helt i fjørekanten som spiser tang og tare, og vi ser og sauer på de høyeste og bratteste fjelltoppene. Er vi heldig kan vi oppleve å se sauesanking fra fjellene, da kommer det sauer i hopetall ned fra de irrgrønne bratte liene.

Vi rekker og et besøk til Vestmanna, en liten bygd på vestkysten. Herfra drar vi på båttur langs de spektakulære Vestmannabjergene for å oppleve fjellgrottene og fuglefjella på vestsiden av Færøyene, en naturopplevelse en husker lenge. Her er huler og grotter så store at båter kan kjøre inni og ut av fjellet, en opplevelse man husker.

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram