Opplev Skottlands ville vestkyst

Lasse Bakke

Sammen med reisejournalist Johanna Podhorny reiser vi til den vakre vestkysten, samt de Indre Hebridene. Basen vår er kystbyen Oban og vi tar dagsturer der fra. Vi vil oppleve klostre, kritthvite strender, Edinburgh, fjell, elver, sjøer og ikke minst deilig sjømat!

Reiseleder: Johanna Podhorny

Det er noe som trekker og drar i oss, disse øyene. Vi har så mye felles historie. Vikingtiden, de norske kongene, handel og sjøfart mellom Norden og Vesterhavsøyene har satt spor.

Vi som ikke dro ut, lengter dit. De som bor der, føler tilhørighet med det norske. Hebridene er både eksotiske og en del av oss og den norske kulturarven.

Vi drar i høstvindenes, havets og fjellenes måned.

Vi skal ha base i kystbyen Oban, og ta dagsturer derfra. Oban er en hyggelig havneby med god forbindelse ut til øyene og deilig sjømat.

Derfra skal vi til Mull og Iona, besøke Tobermory med sine fargerike små hus langs vannkanten og se klosteret på Iona. Det var her kristendommen først fikk fotfeste og spredde seg i denne delen av europa. Lindisfarne på nordvestkysten av England kom til etterhvert, og det var raidet mot dette klosteret som markerte starten på Vikingtiden.

Når vi er på vestkysten av Skottland er det naturlig å benytte anledningen til å ta selveste Harry Potter-toget, The Jacobite Steam train, over berømte Glennfinnan Viaduct.

Hvis været slår til får vi også denne dagen sett The Silver Sands of Morar: en rekke kritthvite strender. Vi får se Skottlands høyeste fjell, korteste elv og dypeste sjø- med eget uhyre!

De siste to dagene tar vi Edinburgh med storm. Vi får se slottet Edinburgh castle og suger til oss litt sofistikert storby. Vi spiser godt og nyter av byens arkitektur og historie.
Bli med på tokt over havet! I mangel av vikingbåter bruker vi Norwegian.

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram