Opplev Lundkommardagen 14. april

Lasse Bakke

Naturopplevelser

Opplev Lundkommardagen 14. april

Opplev Lundkommardagen i den ekte og tradisjonsrike fiskeskøyta Fiskøy. Lundkommardagen er ett av naturens helt spesielle fenomen og skjer den 14. april hvert år på øya Lovund. Før fuglene flyr opp i Lundura, samler den seg i store flokker i sjøen rett utenfor Lovund.

Vi tar deg med på en reise som viser deg det ypperste av naturopplevelser i øyriket på Helgeland.

Turen starter fra Brønnøysund den 13. april og det er en fin dagsetappe å tøffe mellom holmer og skjær utover til Lovund. Overnatting om bord gjør at ruta er fleksibel og det er rikelige muligheter for å stoppe ved gode fiskeplasser for å sikre dagens råvarer til middagen senere på kvelden.

På selve Lundkommardagen utforskes det livskraftige fiskeværet Lovund på egen hånd, før vi stikker til havs for å møte lundefuglen. Her møter vi lundefuglen idet den letter fra sjøen og flyr opp til sine hekkeplasser. Her er det rike fotomuligheter og vi kommer tett innpå fuglene. Når kvelden siger på, ligger vi til kai på Lovund og tilbereder kveldens fiskemåltid om bord.

Beskrivelse Verdensarv og Torghatten

På ett døgn tar vi deg med på en fartsfylt rundreise i det beste øyriket Helgeland har å by på. Nærhet til natur, nærhet til lokal mat og nærhet til lange kulturtradisjoner vil gi deg en opplevelse i mange dimensjoner.

Før vi entrer RIB’en, fyller vi magen med lokalproduserte godbiter fra Lokalmatbutikken i Brønnøysund. RIB-safari til Vega gir et innblikk i hvordan folk har bodd og overlevd på forblåste øyer helt ute i havgapet. Øya Vega er på UNECO’s verdensarvliste, blant annet fordi det her er holdt i hevd en tusenårig tradisjon på å ta vare på dun fra ærfuglen. Første stopp på Vega er derfor verdensarvsenteret på Nes, med omvisning på e-huset.

Vega er også kjent for kjøkkenet og vinkjelleren til Jon Aga på Vega Havhotell. Her inntas kulinariske krumspring fra kokken og menyen er ukjent helt fram til samme dag som maten skal servers. Her hentes råvarene på formiddagen og bestemmes ut fra hvilken fangst den lokale fiskeren kommer i land med. På Havhotellet er det ikke TV på rommene og begrenset internett-tilgang – her er du mulighet til å være frakoblet og heller nyte solnedgangen over øyriket vest for Vega.

Dagen etter fortsetter turen rundt vest og sørsiden av Vega. Dette er et område hvor storhavet møter steile fjellsider og ugjestmilde steinurer. Fiskeværet Muddvær viser at folk langs kysten har vært standhaftige når de har bosatt seg.

Ved Torghatten passerer vi fjellet med det karakteristiske hullet, en ypperlig plass for å ta en «bin there done that»-selfie. På land er det guidet tur opp i Torghatthullet hvor du virkelig får følelsen av naturens evne til å bygge storslåtte naturfenomen.

En kulinarisk lunsj ved Torghatten Strandrestaurant avslutter dagen.

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram