Kunstvandring på Ekeberg og Høvikodden

Lasse Bakke

Kunstvandring med innbakt kunstinstallasjon.

Oktober 2020

Arrangør: Vera Strøm og Caravelle - Tours AS

Guide: Anne Kristine Sollund
Utdannet kunsthistoriker, kunster og steinerpedagog, og er kjent for sin levende, morsomme, kunnskapsrike og engasjerende formidling. Hun har jobbet i årevis med formidling i kjente museer og er ettertraktet frilanser som vi er heldige å få med oss på denne turen! 

Ekebergparken er rangert til en av topp fem skulpturparker i verden!
Skulpturvandringen kombinerer vakkert landskap, historie og en kunstsamling av høy kvalitet. Du lærer om områdets historie og høydepunkter fra samlingen.

Kunstverkene i parken er laget av internasjonalt kjente kunstnere som Louise Bourgeois, James Turrell, Dan Graham, Sarah Lucas, Damien Hirst og Roni Horn.

I tillegg til kunsten kan du også finne spor etter Oslos lange historie i parken, med helleristninger og rester av bygninger fra steinalderen og gravlunder fra ca. 900-400 f.Kr. 

Ringnes parkkonsept ble vedtatt med flertall av Oslo bystyre 24. august 2011. Parken ble offisielt åpnet 26. september 2013.

Februar 2015 var skulpturparken ferdig etablert med blant annet opparbeidede stier, vannspeil og minst 25 skulpturer utplassert. Parken vil stadig få tilskudd av nye skulpturer igjennom de neste 50 årene.

Tori Wrånes - TRAVELER-

Hennie Onstad Kunstsenter

I dag er Henie Onstad Kunstsenter ett av Nordens ledende kunstsentre som viser norsk og internasjonal samtidskunst og modernisme gjennom et bredt utstillingsprogram.

Bygningen er tegnet av de norske arkitektene Eikvar og Engebretsen. De lot seg inspirere av omgivelsene og de to donatorene Niels Onstad og Sonja Henie. Han var skipsmegler, hun var skøyteløperske og filmskuespiller i Hollywood. Deres ønske var å skape et levende sted hvor publikum kunne møte kunsten. Bygningen er luksuriøs og brutalistisk med håndmeislet naturbetong, glass, stein og messing som helt siden innvielsen har møtt internasjonal begeistring.

Henie Onstad ligger vakkert til på Høvikodden, omkranset av fjorden, strender og en stor skulpturpark.

Installasjon av Yayoi Kusama fra Høvikodden

Utstillingen "Hymn of Life" av Yayoi Kusama

Museet viser skiftende utstillinger, i tillegg til Henie Onstad-samlingen med alt fra Picasso og Matisse til Beuys og Christo, samt kjente norske kunstnere som bl.a. Weidemann. Kunstsenteret har også den permanente installasjonen ‘Hymn of Life’ av den japanske kunstneren Yayoi Kusama.

Polkadottdronningen Kusama er verdenskjent for sitt univers av friske farger og viltvoksende mønstre som dekker overflater og sprer seg utover hele rom. I midten av denne grenseløse visuelle verden står Kusama selv. Hun er en unik og banebrytende kunstpersonlighet hvis arbeid i over 60 år har spilt en sentral rolle i utviklingen av samtidskunsten. 

Kusama finner sine motiver i den indre virkelighet.

Fantasier om uendelighet, svimlende psykologiske rom man kan forsvinne i, og lengselen etter å bli slukt av verden. I Kusamas kunst er uendelighet både et kosmisk rom, en spirituell idé og et bunnløst psykologisk dyp. Tiltrekningen til dette store intet er preget av både lyst og angst.

Land Art

Land art, betegnelse på en retning i moderne billedkunst som gjorde seg gjeldende fra slutten av 1960-årene. Kunstnerne arbeider i, med og på naturen, gjerne med prosjekter av begrenset varighet, som tegn i snø, på åker og eng og lignende. I Norge har blant andre Helge Røed  beskjeftiget seg med land art, internasjonalt står Richard Long som en foregangsmann.

Land art handler om å kombinere naturlige materialer. Dette er en kunstform der en må ha med seg fotoapparatet - for kunsten er forgjengelig og forsvinner ofte med vinden, bølgene og været.

Land art

Program

Kl. 09:00 Oppmøte på Esso-stasjonen ved Nesparken i Moss
Kl. 09:30 Avreise til Ekeberg skulpturpark
Kl. 11:00 Forventet ankomst, omvisningen starter

Kl. 12:30 Lunsj på på Piruetten Høvikodden kaffe.
Kl. 13:30 Omvisning på Høvikodden kunstsenter inkl. samlingene og Yayoi Kusama utstillingen
Kl. 14:30 Introduksjon i Land art og kunstinstallasjon ved stranden
Kl. 16:00 Retur til Moss

Pris kr 1250
Prisen inkluderer:

Buss t/r Moss – Ekeberg - Høvikodden-Moss
Omvisning med egen guide på Ekeberg skulpturpark og Høvikodden
Inngang Hennie Onstad Kunstsenter
Lunsj på restauranten Piruetten, en rett og kaffe


For mer informasjon og påmelding bruk skjemaet nedenfor eller kontakt Vera Strøm på tlf. 920 24 338 Caravelle - Tours på tlf. 69 25 19 10
Vi tar forbehold om at endringer i programmet kan komme.

Bli kjent med Caravelle-Tours, klikk på linken under:

Om Oss

Les reisehistoriene til journalist Johanna Podhorny, klikk på linken under:

Historier

Flere reiseideer i reisemagasinet King Goya

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram