“Jeg visste at det fantes trøfler på Gotland, men at de til og med hadde sin egen festival, var nytt for meg inntil jeg var på festivalen første gang i 2015. Opplevelsen gav mersmak! Nå ønsker jeg å gi andre samme mulighet. Helgen er viet – skogens sorte gull – sier turens reiseleder matblogger og hobbykokk Helle Øder Valebrokk.”
Les mer om Helles trøffeltur på www.helleskitchen.org
Det finnes en festival for alt – også trøfler!
Uansett været blir dette en eksotisk weekend sammen med herlige matelskere. Møt hyggelige mennesker som brenner for sin matinteresse og som gleder seg over å dele sin kunnskap og innsikt med andre. Med veltrente sanser for alt som høyner opplevelsen av retter, vin og ikke minst den myteomspundne trøffelen blir vi fylt med ny matglede.
Rammen for festivalen kan ikke bli mer ”kulinarisk” enn middelalderbyen Visby på Gotland. Vi satser på å gjøre oppholdet så variert som mulig med tid til å rusle rundt på egen hånd og ha felles opplevelser. Trøflene man finner på Gotland er av typen Burgund-trøffel eller Tuber aestivum som de heter på latin. De er milde i smaken og minner litt om sommertrøfler. De vokser ved røttene til eiketrær og hassel og de kan faktisk dyrkes frem til en viss grad. Fredag formiddag 11. november leder våre trøffeljegere hunden Bruno og Olof oss i jakten etter ”det sorte gull”.
Vårt mål med turen er gi andre samme mulighet til gode møter med mennesker som elsker å lage mat enten de er profesjonelle eller amatører på kjøkkenet.
Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no