Det nye Nasjonalmuseet

Lasse Bakke

 

Dagstur fra Moss

01. november 2022

Arrangør: Vera Strøm og Caravelle Tours AS

 11. juni 2022 åpnet Nordens største kunstmuseum i Oslo - Det nye Nasjonalmuseet - som er en arena i verdensklasse for hele Norges samling av kunst, arkitektur og design.

Det nye Nasjonalmuseet er stedet for ideer, inspirasjon og store kulturopplevelser. Kunsten skal være tilgjengelig for alle og reflektere samfunnet vi lever i. 

12. april 2021 tok museet et viktig steg på veien mot åpning 11. juni 2022, da kom de første kunstverkene inn i sitt nye hjem. Frem til åpningen av museet ble over 100,000 verk plassert fra ulike lokasjoner og magasiner.  

I den nye samlingsutstillingen er eldre og moderne kunst, arkitektur, design, kunsthåndverk og samtidskunst presentert under samme tak og i nye sammenhenger. 

Nasjonalmuseet skal vise fram sine samlinger og i tillegg presentere et rikt program av skiftende utstillinger med norske og internasjonale kunstnere. 

Sidefasade til Det nye Nasjonalmuseet Foto Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet for kunst er et norsk statlig museum etablert i 2003 gjennom sammenslåingen av Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet, Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Riksutstillinger.

I Det ny Nasjonalmuseet er det nesten dobbelt så store utstillingsarealer som i de gamle museumsbyggene. Det betyr masse plass til samlingen og rom for fordypning, avkobling og aktiviteter. Over 5 000 verk er med i presentasjon fra hele samlingen.

Presentasjonen er kronologisk og viser de store linjene i norsk billedkunst-, design- og kunsthåndverkshistorie, sammen med sentrale utenlandske verk fra samlingen. I utstillingen skapes det samspill mellom de ulike delene av samlingen både innenfor historiske perioder og på tvers av historien.

Tekster, fotografier og filmer vil bidra til å sette stemningen idet du begir deg gjennom historien. Presentasjonen legger til rette for deltakelse, dialog og refleksjon. Her kan du skape dine egne fortellinger!

Harriet Backer " Blått interiør " fra 1883

Hundrevis av flytteturer

Magasinene i det nye Nasjonalmuseet er på hele 7 000 m² og vil sammen med utstillingsarealet på 14 000 m², huse mesteparten av samlingene. Flere hundre transporter ble gjennomført før samlingene kom plass i sine nye omgivelser. 

Museets grafikk- og tegningssamling er tilgjengelig for publikum i den splitter nye studiesalen.

Med det nye Nasjonalmuseet har Norge fått et flunkende nytt museumsbygg der eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design blir presentert side om side. Museet er et av de største i Nord-Europa, med rundt 90 utstillingsrom og 13 000 kvadratmeter med utstillingsareal.

Identiteten skal være museets felles visuelle stemme.

A

Program for for dagen:

01. november

kl. 09:00 Oppmøte og registrering ved Esso stasjonen Nesparken / Flemming hjørnet

kl. 09:30 Avreise med buss til Det nye Nasjonalmuseet

kl. 11:00 Omvisning i museet, varighet 45 minutter
Tema: Nysgjerrig på det nye museet

Lunsj på egen hånd i museet, hvor det er flere spisesteder

kl. 16:00 Retur til Moss

Turen avsluttes med ankomst Moss / Nesparken

Pris kr: 1150

Inkluderer:

Buss - Moss - Oslo / Det nye Nasjonalmuseet - Moss

Inngang museet

Guided omvisning ca 45 minutter


For mer informasjon og påmelding bruk skjemaet nedenfor eller kontakt Vera Strøm på tlf. 920 24 338, Caravelle Tours på tlf. 69 25 19 10

Bli kjent med Caravelle-Tours, klikk på linken under:

Om Oss

Les reisehistoriene til journalist Johanna Podhorny, klikk på linken under:

Historier

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2022 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram