Spennende historie- og ørkenopplevleser

Lasse Bakke

01. – 10. november 2021

Rundtur sør i Israel og Petra i Jordan

Reiseleder: Reidun Bugge

Turismen til Israel er igjen stor og økende. Turister blir tatt godt imot og ønskes hjertelig velkommen på alle vis. Det er ikke noe som tyder på at det er farlig for turister å oppholde seg i Israel. Sikkerhetstiltakene er omfattende og noen forholdsregler gjøres selvsagt. Reiseledere, guider, turoperatører og sjåfører, – alle er så oppdaterte som mulig på situasjonen til enhver tid.

Derfor : – Om du har vært i landet tidligere – Om du har drømt om å komme dit engang – Om du har lyst på en ”varm” ferie: ta deg noen fridager og – bli med på en helt spesiell og unik tur!

Du vil få se at ørken er en utrolig og spektakulær opplevelse: variert landskap, vakre farger, spennende historie, blomstrende liv og mye mer. Underveis skal vi, foruten å se litt på både historie og nåtid, snakke om nabateernes handelsveier, israelfolkets ørkenvandring, andre bibel-fortellinger, beduinenes liv, bosettingene og livet i ørkenen, geografien, landskapet, flora og fauna.

Reiseleder er Reidun Bugge, aktiv pensjonist, tidligere kirkeverge i Rygge i Østfold. Hun har vært i Israel over 100 ganger, herav ca 40 ganger som reiseleder.

Hun er godt kjent med forhold og steder. Norsktalende israelsk lokalguide vil i tillegg følge gruppen på de fleste utflukter

Om du har lyst på noen varme dager: ta deg noen fridager og – bli med på en helt spesiell og unik tur!

Krydderbord i Gamlebyen i Jerusalem
Fuglereservat i Eilat

Dag for dag program

Dag 1 – Mandag 01. november 2021:

OSLO/ GARDERMOEN – WARSZAWA – TEL AVIV

Oppmøte på Gardermoen senest kl. 08:30 for flyavgang kl. 10:45. Mellomlanding i Warszawa. Vi lander på flyplassen Ben Gurion i Tel Aviv kl. 20:15 (lokal tid, 1 time frem). Etter pass - og bagasjekontroll, ankommer vi hostellet setter fra oss bagasjen og spiser middag på byen. Etter middagen har vi en samling hvor vi informerer om turen.

Dag 2 – Tirsdag 02. november 2021:

TEL AVIV

Etter frokost møter vi guiden vår, Tomer. Dagen tilbringes i Tel Aviv / Jaffa.

Orientering om byen, vandring til Florentin / Old Train Station, Immanuelkirken, lunsj, omvisning i Jaffa, Frank Meislers Gallery, middag på restaurant i Jaffa på kvelden.

Dag 3 – Onsdag 03. november 2021:

TEL AVIV – KADESJ BARNEA - EILAT

Vi setter kursen sørover mot dagens høydepunkt bosetningen Nitzanei Sinai ved den Egyptiske grensen. Bosetningen er kjent fra bibelen som  Kadesj Barnea. I Kadesj Barnea stoppet israelittenes på sin vandring fra Egypt. Dette området er kjent for en speseill olivenart kalt Berneaoliven.

Vi fortsetter mot Eilat og ankommer hotellet på kvelden.

Geologisk formasjon i Timnadalen

Dag 4 – Torsdag 04. november 2021:

EILAT – DAGSTUR TIL TIMNADALEN

I dag kjører vi til Timnadalen ca 30 kilometer nord for Eilat. Timnadalen er rikt på kobbermalm som har vært hentet ut fra gruver i området siden år 4000 før Kristus.
Området har i lengre tid vært gjenstand for intensiv arkeologisk aktivitet, og nå har de funnet flere bevis på at kobbergruvene er de samme som skal ha vært i drift under Kong Salomos tid.

Gruvene er også omtalt i Bibelen.

 Timnadalen park  er i dag åpen for besøkende, og det finnes rundt 20 ulike stier og veier i parken som blant annet kan by på geologiske formasjoner.

Dag 5 – Fredag 05. november 2021:

EILAT

Delvis fridag, handling, bading og byvandring. Eventuell tur til undervannsobervatoriet. Nærmere orientering om Akaba og Eilatområdet.

Dag 6 – Lørdag 06. november 2021:

EILAT – AKABA – WADI RUM – PETRA I JORDAN

Vi setter kursen mot grensen til Jordan. Etter passformaliteter på israelsk side møter vi jordansk guide og buss. Vi tar tur til Akababy og stopper i avkjøring til Wadi Rum for informasjon. Vi ankommer Petra på etter midddagen og sjekker inn på hotellet.

Dag 7 – Søndag 07. november 2021:

PETRA

I dag skal vi oppleve Petra med omvisning og tid på egen hånd. Husk gode gå-sko! Omvisningen bergynner kl 09:00 med egen guide, varighet ca 4 timer. Lunsj på egen hånd. Det er flere spisesteder å velge mellom. Petra, nabateerenes hovedstad, er en av de mest berømte arkeologiske områdene i verden. Petra regnes som en av verdens største turistattraksjoner, og besøkes av millioner av turister.

Nabateerne begravet sine døde i graver som ble hugget ut i fjellsidene. Byen hadde også templer, et teater, en hovedgate og kirker. Mange berømte filmer er delvis tatt opp i Petra, bl.a. Indiana Jones filmer.

Dag 8 – Mandag 10. november 2021:

PETRA – ALLENBY BRIDGE – JERSUALEM

Avreise fra hotellet kl. 08:00. Lunch i Madaba på en av stedets restauranter. Her skal vi se det berømte mosaikk-Madaba-kartet som ble oppdaget i 1896. Mosaikken viser et kart over regionen, datert til 500-talet, og er bevart i gulvet på den gresk-ortodokse basilikaen St. Georg. Kartet viser åser og daler, landsbyer og byer i Palestina og Nildeltaet. Etter lunsj fortsetter vi til grensen, en kjøretur på ca 1 time. På vei til grensen kjører vi over Nebo berg, fjellet der Moses døde. Flott utsikt om været er klart.

Fra grensen kjører vi til Jerusalem. Byen som er hellig for tre religioner, judaismen, kristendommen og islam.

Dag 9 – Tirsdag 09. november 2021:

JERUSALEM

I dag blir det vandring i gamlebyen med egen guide og inngang til City of David, tunnel langs Vestmuren og vandring til Mount Zion.
Resten av dagen er til egen disposisjon og handling. Reiselederen vil foreslå alternative aktiviteter for de som ønsker det.

Dag 10 – Onsdag 10. november 2021:

JERUSALEM – BEN GURION – WARSZAWA- OSLO/GARDERMOEN

Kjapp frokost kl. 07:00 –

Avreise flyplassen kl. 07:15 til flyplassen Ben Gurion. Flyet går kl.11:25 med mellomlanding forventet ankomst Oslo/Gardermoen kl. 18:55

Annet:

Pakking /temperatur: I november kan det være kaldt på kvelden både i Jerusalem og i Petra. Ta med en lun jakke/genser til bruk på kveldstid. Pakk ikke for mye! Fint med strykefritt tøy. Ellers kan du låne strykejern på de fleste hoteller. Israelerne er svært uformelle i klesveien. Bruk klær du selv synes er behagelige og finstasen kan godt være igjen hjemme. Ta gjerne med badetøy og håndkle. Hotellene er ikke glade for at vi tar med deres håndklær på strendene/poolene.

Gode spasersko er viktig. Solhatt/caps og solbriller.

Verdisaker: Der det er mye turister er det også lommetyver! Ikke bær alle verdisaker/penger på deg til enhver tid. Bruk gjerne hotellenes safer. Mye kontanter på ett sted er aldri lurt. Vit alltid hvor du har pass og bankkort.

La dyre smykker også bli hjemme.

Det kan forekomme endringer i det oppsatte programmet, eller andre hendelser som er utenfor vår kontroll. Alle må tegne egen avbestillings- og reiseforsikring.

Med vennlig hilsen

Reidun Bugge

http://www.goisrael.no

https://www.kkl-jnf.org/about-kkl-jnf/

http://www.visitjordan.com/

The Treasury i Petra

Pris per person i twin/dobbeltrom kr 27 770

Prisen inkluderer følgende:

Flybillett Oslo/Gardermoen – Tel Aviv t/r med LOT i økonomiklasse med mellomlanding i Warszawa, mat kjøpes om bord

1 kolli 23 kg + håndbagasje

Busstransport som beskrevet i programmet i Israel og Jordan

4 hotellovernattinger i 3 stjerners hoteller med frokost og middag hver dag under turen
01.– 03. november – Tel Aviv: Embassy Hotel
03. – 06. november – Eilat: Leonardo Privilege Hotel
06.– 08. november – Petra : Petra Palace Hotel
08. - 10. november – Jerusalem: Saint George Hotel

Bagasje service på hotellene

Innganger inkludert:
– City of David arkeologiske utgravinger
– Madaba kartet i Kirken St. Georg i Madaba
– Omvisning Petra

Lunsj i Madaba
Vann på bussen i Jordan 2 dager
Grenseavgift på Israelsk og Jordansk side
Norsktalende guide i Israel
Engelsktalende guide i Jordan
Tips til både sjåfør og guide i Israel og Jordan

Visumkostand for Jordan.
Ved påmelding, legg ved kopi av passet. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst.

Ikke inkludert:
Drikke til måltidene
Mat på flyet, det kan kjøpes om bord
Tips til hotellet

Spesielt for denne turen:

– Programmet og opplegget skreddersydd for denne gruppen

Enkeltromstillegg kr 5800 for 9 netter

Bindende påmelding, 20% depositum faktureres ved påmelding. Resterende beløp faktureres 6 uker før avreise. Billett og program sendes ut 3 uker før avreise. På grunn av strenge og korte frister fra hotell og flyselskap oppfordrer vi at dere melder dere så raskt som mulig.

Alle må ha egen reise – og avbestillingsforsikring.

Ved bekreftelse sender Caravelle – Tours vilkårene for turen.

For mer informasjon og påmelding ta kontakt med Reidun Bugge på e-post ringdbu@gemail.com eller sms på 95526535 eller Caravelle-Tours på mail: lasse@caravelle-tours.no eller tlf. 69 25 19 10
Vi tar forbehold om at endringer i programmet og flytider kan forekomme.

Flytidene med LOT:

01. november : Oslo – Warszawa kl. 10:45 – 12:45 LO 482
01. november: Warszawa – Tel Aviv kl. 15:25 – 20:15 LO 155
10. november: Tel Aviv – Warszawa kl. 11:25 – 14:20 LO 156
10. november: Warszawa – Oslo kl. 16:50 – 18:55 LO 483

Ta kontakt for mer informasjon eller påmelding!

Eilat i skumringen

Caravelle-Tours AS tar sitt samfunnsansvar og støtter solcelleprosjektet til Landsbyfadder, en veldedlig organisasjon som donerer solcellepaneler til fattige landsbyer i Rwanda. Les mer om prosjektet her: Landsbyfadder.no

© Copyright 2020 - Caravelle-Tours AS - All Rights Reserved

Adresse:
Tor Sørnes Vei 19,
1523 Moss

Telefon:
+47 69 25 19 10

E-post:
post@caravelle-tours.no

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram